Kúpa bytu v Bratislave – na čo si dať pozor?
Ahojte všetci, plánujeme s manželkou konečne kúpiť vlastné bývanie v BA, ale úprimne, mám z toho celého celkom stres. Našli sme jeden starší byt v Ružinove, ktorý vyzerá super, ale predávajúci sa nejak podozrivo ponáhľa s podpisom rezervačnej zmluvy. Máte niekto skúsenosti s tým, či si radšej najať vlastného právnika na kontrolu listu vlastníctva a zmlúv? Realitka tvrdí, že ich zmluvy sú "štandardné" a netreba nič meniť, ale ja tým ich vzorom veľmi neverím. Nechcem prísť o celoživotné úspory kvôli nejakej skrytej ťarche alebo exekúcii. Ako ste to riešili vy? Oplatí sa tá investícia do právnej pomoci, alebo preháňam?
9 Ansichten

Vôbec nepreháňaš, práve naopak. Ja som pred rokom skoro naletela pri kúpe pozemku a poviem ti, tie "štandardné" zmluvy od realitiek sú často písané hlavne tak, aby bola krytá realitka a nie ty. Určite si to daj niekomu nezávislému skontrolovať. Ja mám veľmi dobrú skúsenosť s advokátmi z https://pravnikov-sk.com/ riešili mi kompletný právny audit nehnuteľnosti. Chlapík tam bol fakt pedant, našiel v zmluve dve klauzuly, ktoré by mi v budúcnosti mohli poriadne zavariť. Stojí to pár eur navyše v porovnaní s cenou bytu, ale ten kľudný spánok za to fakt stojí. Radšej zaplatiť profíka teraz, ako sa roky súdiť.