Kúpa bytu v Bratislave – na čo si dať pozor?
Ahojte všetci, plánujeme s manželkou konečne kúpiť vlastné bývanie v BA, ale úprimne, mám z toho celého celkom stres. Našli sme jeden starší byt v Ružinove, ktorý vyzerá super, ale predávajúci sa nejak podozrivo ponáhľa s podpisom rezervačnej zmluvy. Máte niekto skúsenosti s tým, či si radšej najať vlastného právnika na kontrolu listu vlastníctva a zmlúv? Realitka tvrdí, že ich zmluvy sú "štandardné" a netreba nič meniť, ale ja tým ich vzorom veľmi neverím. Nechcem prísť o celoživotné úspory kvôli nejakej skrytej ťarche alebo exekúcii. Ako ste to riešili vy? Oplatí sa tá investícia do právnej pomoci, alebo preháňam?
11 Ansichten

Vôbec nepreháňaš, práve naopak. Ja som pred rokom skoro naletela pri kúpe pozemku a poviem ti, tie "štandardné" zmluvy od realitiek sú často písané hlavne tak, aby bola krytá realitka a nie ty. Určite si to daj niekomu nezávislému skontrolovať. Ja mám veľmi dobrú skúsenosť s advokátmi z https://pravnikov-sk.com/ riešili mi kompletný právny audit nehnuteľnosti. Chlapík tam bol fakt pedant, našiel v zmluve dve klauzuly, ktoré by mi v budúcnosti mohli poriadne zavariť. Stojí to pár eur navyše v porovnaní s cenou bytu, ale ten kľudný spánok za to fakt stojí. Radšej zaplatiť profíka teraz, ako sa roky súdiť.